Categorieën
Nieuws

Handhaving fietsparkeren update

Ook wij krijgen diverse vragen over fietsparkeren en vooral de handhaving er van. De gemeente verwijderd foutief en gevaarlijk gestalde fietsen. Zoals je je auto ook niet klakkeloos overal kan parkeren, zo willen we dat voor de fietsen ook.

Blinden en slechtzienden

Dat is op sommige plekken ook echt nodig! Denk bijvoorbeeld aan blokkades van aanrijdroutes voor hulpdiensten en (nood)uitgangen van panden, maar ook blokkades van looproutes voor blinden en slechtzienden. Niet alleen staan de geleidelijnen vaak vol met obstakels, ook de situatie op de (meestal niet zo overduidelijke) ‘natuurlijke gidslijnen’ laten veel te wensen over. NH Gooi heeft hier de afgelopen week al meermalen aandacht aan besteed en de gemeente neemt deze klachten ook zeer serieus. De artikelen zijn hier te lezen.

Handhaving VS gastvrijheid

Het ingevoerde beleid vergt van ons allemaal tijd en gewenning. We hebben met de gemeente afgesproken dat we balans zoeken tussen de handhaving en de gastvrijheid voor onze bezoekers, in dit geval fietsende bezoekers. We willen geen fietsers pesten of verjagen, maar juist de handhaving inzetten op de hotspots waar het echt nodig is. Samen met de gemeente monitoren we de effecten.

Betalen

Vanaf vandaag, maandag 15 oktober, dien je overigens 15 euro te betalen voor het ophalen van jouw fiets uit het fietsdepot op de Kerkbrink 29. Let op, je kunt er alleen pinnen. Vergeet ook je legitimatiebewijs en natuurlijk je fietssleutel niet.

Openingstijden fietsdepot: ma, di, wo en vr van 16.00 tot 18.30 uur – do van 18.00 tot 21.00 uur – za van 16.00 tot 17.00 uur.

Meer weten? hilversum.nl/fietsparkeren