maandag, maart 19, 2018
Vitushof

Vitushof

Share

Het Vituspark is sinds de zomer van 2016 open voor publiek. Het centrum heeft er hiermee een aantrekkelijk Stadspark bij.

Historie vormt inspiratiebron

Het Vitushof grenst aan de oost- en noordkant aan het St. Aloysius College en aan de westkant aan de achterzijde van woningen aan de Antonius Brouwerstraat. Op het Vitushof lag in het verleden een begraafplaats. De historie is gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp. De bestaande (historische) boomstructuur is aangevuld met zomereiken en kastanjes. De padenstructuur is gebaseerd op de oude indeling en bij de entree is een voorplein gemaakt.

Ontwerp herinnert aan voormalige functie

In het park refereren de plantvakken van natuursteen aan de voormalige begraafplaats. Het park is met heesters en hagen groen omzoomd. Enkele bomen moesten verdwijnen vanwege hun slechte staat, maar er kwamen nieuwe bomen voor terug. St. Aloysius gebruikt plateau’s en zuilen voor het tentoonstellen van beeldende kunst. Om overlast te voorkomen is het Vitushof door een hek omheind, waardoor het mogelijk is in nachtelijke uren de hof af te sluiten.

Share