maandag, maart 19, 2018
Melkpaadje

Melkpaadje

Share

Gooise Villastijl aan het Melkpaadje

Met het kleinschalige nieuwbouwproject Melkpaadje wordt op passende wijze nieuwe invulling gegeven aan het perceel Melkpad 6-10 aan de rand van het centrum van Hilversum. Op deze plek waren sinds jaar en dag autobedrijven gevestigd geweest. De laatste jaren bevond zich hier een vestiging van Peugot-dealer Nefkens.

Groen woonerf

De bestaande bebouwing en het achtergelegen parkeerterrein maken plaats voor een rustig, groen woonerf met 17 luxueuze koopwoningen, allen met eigen tuin en parkeerplaatsen. Tegelijkertijd ontstaat hiermee een aaneengesloten woonwijk en een meer natuurlijke overgang van de bebouwing in het centrum naar de westelijk gelegen villawijken.

Twee-onder-een-kap en rijwoningen

De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de voor deze wijk kenmerkende Gooise villastijl van begin vorige eeuw en vormt ook in dat opzicht een geslaagde match met de villa’s verderop aan de oude doorgaande weg, het Melkpad. De naastgelegen Oud-Katholieke koepelkerk St Vitus vormt het unieke decor van het Melkpaadje. Twee-onder-één-kapwoningen met een oppervlakte van 160 tot 180m2 en 3 rijwoningen van 140m2. Start bouw eind 2016/begin 2017.

Meer informatie?

Kijk op Melkpaadje 

Share