maandag, mei 21, 2018
Hof van Hilversum

Hof van Hilversum

Share

Over dit project

Voor de ‘oudere jongeren’ in Hilversum, samen met sommige jongere ouderen en enkele krasse knarren zijn er veel onzekerheden over bijvoorbeeld mantelzorg en de WMO. Voor deze mensen is het Hilversumse Hofje. Een hof waar niks verplicht is, maar waar de bewoners ouderwets fatsoen tonen. Het hof is voor 45-plussers. Inmiddels zijn er al meer dan 39 ge├»nteresseerden in het hof! Er is nog geen locatie gekozen, vandaar een symbolische locatie op de kaart.

Ook op verschillende andere locaties als Zwolle, Amersfoort en Amsterdam (en meer) is er veel interesse. Samen organiseren wij in dit Krasse Knarrenhof laagbouw voor 1- en 2-persoonshuishoudens in een hofjes-vorm, zoals vroeger ook werd gebouwd. Niet luxe, maar gewoon goed en duurzaam.

De plattegronden zijn uitgekiend zodat men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. De woningen zijn levensloopbestendig met alle belangrijke onderdelen (incl. slaapkamer, badkamer) op de begane grond. Betaalbare huur en goedkope koop zijn het uitgangspunt, maar uiteraard kunnen ook luxere woningen prima worden ingepast als men daarvoor de middelen heeft.

Nadrukkelijk is het geen groepswonen! Elke woning heeft 100% privacy met zijn eigen voordeur, zolder en tuin. Maar daarnaast zijn er de mogelijkheden van de gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke hobby-ruimte. Niets moet, alles mag.

Kortom: in het Krasse Knarrenhof kunt u rustig wonen met veel privacy, in een omgeving van ouderwets fatsoen.

Update: Op 23 mei was er een informatiebijeenkomst over het Knarrenhof in Zwolle. Er was een overweldigende belangstelling met 140 aanwezigen. Op 5 juni heeft de gemeente Hardenberg ons uitgenodigd om te vertellen over het concept Knarrenhof. Deze bijeenkomst was een groot succes met maar liefst 360 aanwezigen! Dit steeg ver boven onze verwachtingen uit en zorgde er zelfs voor dat de bijeenkomst op het laatste moment verplaatst werd naar een locale theaterzaal.l. Uit beide voorbeelden blijkt hoezeer het onderwerp leeft en (klaarblijkelijk) hoezeer het concept Knarrenhof op een positieve manier aanspreekt.

Meer info is te vinden op: https://www.nieuwbouw-hilversum.nl/project/6889/hof-van-hilversum/

Share

2 reacties

  1. Hoe kan je je eogen daarvoor inschrijven?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*