maandag, mei 21, 2018

Contact

Share

Doel

Deze website is een initiatief van de stichting Centrum Hilversum. De stichting heeft als doel het economisch functioneren van het centrum te bevorderen. Dit wordt (meetbaar) vertaald in aantal bezoekers, bestedingen, verblijfsduur en klanttevredenheid (ondernemers en bezoekers). De stichting werkt uitvoeringsgericht met jaarplannen. Financiering van de jaarplannen en de daarin opgenomen activiteiten/projecten loopt via het Stadsfonds, met cofinanciering van stakeholders als de gemeente en gebeurt door alle gebruikers en eigenaren van vastgoed (m.u.v. woningen) in het centrum.

Ontwikkeling

Afgelopen februari is de stichting Centrum Hilversum opgericht. Deze stichting vertegenwoordigt alle centrumpartners (Gooische Brink, Hilvertshof, Hilversum Uitgaan, Cultuur Netwerk Hilversum en gemeente Hilversum) en is er voor alle commerciële en niet-commerciële ondernemers en organisaties in het centrumgebied. De stichting heeft met Kjeld Vosjan als centrummanager uitvoerende capaciteit om zaken in het centrum af te stemmen en te faciliteren.

Op 29 maart 2016 is een grote bijeenkomst gehouden voor ondernemers, organisaties en vastgoedeigenaren (80 aanwezigen). Deze eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaking en terugkoppeling van genoemde prioriteiten. Circa 30 ondernemers, uit verschillende delen van het centrum en met verschillende achtergronden zijn vervolgens in een vijftal werkgroepen aan de slag gegaan. Marketing, gastvrijheid, profielen deelgebieden, verlichting en evenementen en activiteiten zijn de vijf thema’s die opgepakt worden. Als rode draad door de werkgroepen loopt de ontwikkeling van het merk Hilversum.

Het netwerk wordt verder opgebouwd en uitgebreid en (fysieke) projecten worden afgerond. De communicatie onderling (nieuwsbrieven, website) is ingeslepen en basale zaken als agenda afstemming van evenementen en koopzondagen worden steeds meer aan de voorkant geregeld.

Bestuur

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Jacco van de Ruit van VUE-bioscoop, Dimphy van Vilsteren van Kroonenberg Groep, Marcel Schevers van Van Schijndel Schoenen en Rob van Midden van Van Velthooven Holding. Daarnaast heeft de stichting twee commissarissen; Wimar Jaeger namens de gemeente en Age Fluitman als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven.

Jacco van de RuitJacco van de Ruit (voorzitter): ,,Ik ben in het dagelijks leven verantwoordelijk voor de VUE-bioscoop aan het Marktplein. Als rasechte Hilversummer draag ik het centrum van Hilversum een warm hart toe. In potentie hebben we een heel sterk centrum, we kunnen er alleen nog veel meer uithalen. Wij willen er graag samen met alle centrumondernemers en –organisaties voor zorgen dat we er uit halen, wat er in zit!”

Dimphy van Vilsteren (secretaris): “Namens Kroonenberg Groep ben ik commercieel eindverantwoordelijk voor de invulling van Hilvertshof. Vanuit Hilvertshof hebben we belang bij een gezamenlijke aanpak in het centrum. Als het Hilvertshof is vernieuwd (er wordt bijna 25 miljoen euro in geïnvesteerd) en de komende decennia weer mee kan, is het van groot belang dat we ons als geheel centrum Hilversum goed positioneren.”

Marcel ScheversMarcel Schevers (bestuurslid): ,,Als eigenaar van Van Schijndel Schoenen ben ik jarenlang betrokken geweest bij Hilversum City, dus lokale betrokkenheid en collectief belang is mij niet vreemd. Ik ben blij dat we, na het leggen van een financiële basis met het Stadsfonds, nu ook organisatie- en uitvoeringscapaciteit hebben. Beiden zijn van groot belang om de positie van het centrum te versterken.”

Rob van Midden (penningmeester): ,,Ik ben als supervisor werkzaam voor de Van Velthooven Holding waar onder meer Rex en Fat Joe’s onder vallen. Als horecaondernemers werken wij al veel samen op de Groest. Het is heel goed dat we nu ook als centrum collectief de samenwerking en afstemming zoeken. Zo kunnen we de verschillende sectoren, horeca, retail en cultuur, goed bij elkaar brengen.”

Daarnaast heeft de stichting twee commissarissen; Wimar Jaeger namens de gemeente en Age Fluitman als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven.

Op deze website komen nieuws en verhalen over het centrum van Hilversum samen. Heeft u ideeën voor deze site of wilt u reageren? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook op de nieuwsberichten reageren.

Kjeld Vosjan

Centrummanager

telefoon: (06) 18 75 36 56

e-mail: kjeld@centrumhilversum.nl

 

Share