maandag, maart 19, 2018
12  uur van Centrum Hilversum 2016

12 uur van Centrum Hilversum 2016

Share

Uniek kijkje in de keuken

Na de eerste editie vorig jaar, organiseren we ook dit jaar de 12 uur van Centrum Hilversum. 12 uur lang ons centrum in de picture voor bezoekers, bewoners, ondernemers, eigenaren, politici en meer. Er is de afgelopen jaren keihard gewerkt aan vernieuwingen in het centrum van Hilversum. De resultaten zijn zichtbaar op het Marktplein, in de Hilvertshof en op de Vitushof. Woensdag 14 september tijdens ‘de 12 uur van centrum Hilversum 2016’ laten we zien hoe ver we zijn. De 12 uur van Centrum Hilversum biedt u een uniek kijkje in de keuken van het Centrum.

Er staat nog genoeg op stapel!

In de festivaltent op het Stationsplein kunt u de hele dag binnenlopen en u laten informeren over allerlei projecten in het centrum. Thema’s zijn Marktplein / Eurobioscoop / Hilvertshof / Emmastraat, Gooilandplein en Groest / Stationsgebied / HOV / Vitushof / Kerkbrink / Wonen in het centrum / Gevelherstelfonds / Ondergrondse verzamelcontainers. Gedurende de dag is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met onder andere wethouders Floris Voorink en Wimar Jaeger, burgemeester Pieter Broertjes, centrummanager Kjeld Vosjan en bestuursleden van de stichting Centrum Hilversum. Hoe ervaart u wonen en werken in het centrum? Wat vindt u van de ontwikkelingen in het centrum? Wat is al goed? Wat kan nog beter?

Daarnaast zijn er van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds diverse workshops, lezingen, vergaderingen, rondleidingen en is er ruimte voor spel en avontuur. We kunnen het allemaal zien en beleven op woensdag 14 september. De activiteiten zijn goed over de dag verdeeld.

Stationsgebied

Was vorig jaar de aftrap op de Kerkbrink, nu is het Stationsplein het centrale punt. Het Stationsplein moet namelijk een uitnodigende toegang tot de stad worden. Ook daarmee zijn we aan de slag. Michel Huisman, ontwerper van het Maankwartier, het stationsgebied in Heerlen, komt op zijn onnavolgbaar geestige wijze zijn visie geven op dit vergelijkbare gebied in Hilversum. ‘Ook bij ons loopt het spoor dwars door de stad en ook wij willen van het station een inspirerende toegang tot de stad maken. En dat is nu precies wat Michel Huisman in Heerlen heeft gedaan.’

Wat gebeurt er allemaal, wie zijn er actief, welke thema’s spelen er.

Alle informatie over het programma en aanvangstijden vind je in het speciale e-zine:

 

 

Download je het e-zine liever? Klik dan op de Adobe button hieronder voor de pdf versie.

adobe-pdf-icon-link naar-pdf-programma

Bekijk hieronder een vooruitblik op de 12 uur van het centrum door de ogen van diverse participanten.

Share

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*